Ръчна изработка на гръцките шахове и табли MANOPOULOS

Традиционното майсторство и безупречните производствени техники, предавани от поколение на поколение, оживяват във фабриката на Manopoulos в Гърция. Рядкото съчетание на превъзходно майсторство и страст за формоване на необикновеното, превръща внимателно подбраните материали във фини творения на Manopoulos. Всяко творение носи частица от душата и наследството на Manopoulos.

Процесът за изработка на табли

Таблите на Manopoulos са  ръчно изработени от най-финото дърво като маслина, махагон, орех, розово дърво, абанос и много други. Естественото дърво придава на таблите уникален вид, невероятно усещане за допир и издръжливост. По своята същност дървото не може да бъде лишено от несъвършенства. Неравномерните дървесни зърна и различните засенчвания са част от неговите характеристики и доказателство за автентичността му. Различните дървени фурнири се вмъкват под дървения корпус, използвайки традиционната техника на матрица, изкуство, процъфтяващо в Европа през 16 век.

Процесът за изработка на шахове

Висококачествената шахматна колекция на Manopoulos е резултат от вдъхновението на надарените скулптори и изработката на високо ниво с дълбоко уважение в древногръцката цивилизация. Използването на най-модерната технология за леене и метално покритие и изборът на най-добрите материали дават на нашите клиенти 5-звездно изживяване. Шахматните фигури са лакирани и завършени на ръка. Горди сме да Ви представим тази уникална шахматна колекция, ангажирана с голяма културна стойност.

Сравнение на продукти