Историята на Manopoulos

1968

Ежедневният навик на Джордж Манопулос e причината синът му Костас да разбере, че игрите са важни в нашето ежедневие. Гледайки баща си, който работи усилено всеки ден и след това се отпуска, като играе на табла с приятелите си, той усеща, че игрите ще отнемат целия стрес, което ще зарадва баща му. Още от най-ранна възраст той разбира, че игрите не са само за деца ... Те също могат да носят радост на възрастните и да подобрят ежедневието им.

1970

На 21-годишна възраст, докато учи в Художествения университет, създава първите си фигури pза шах от бронз. Този първи шах е бил проект за изложба за млади таланти в Атинския университет. Въздействието на шахматния комплект върху него е било толкова силно, че той решава да отвори малък магазин в центъра на Атина. Започва да продава ограничено количество ръчно изработени комплекти за шах и табла.

1975

Поради високото качество и уникалния дизайн, все повече собственици на магазини за сувенири се интересуват от закупуването на творенията на младия майстор. По това време той решава да създаде своя собствена работилница и успява да обслужва магазини, които оценяват шаха и таблата от първокласно майсторство.

1985

След десетилетие опит на местния пазар за подаръци и играчки, Костас Манопулос вече е готов да се разшири на нови пазари и да използва нови възможности. Участвайки в Международния панаир на играчките Spielwarenmesse в Германия, той представя своята компания по целия свят. От 1985 г. компанията Manopoulos успешно посещава много международни изложения всяка година и постоянно обслужва клиенти в повече от 25 страни по света.

2000

Следващата глава от горда история на гръцкия производител е добавена през 2000 г. Новата фабрика Manopoulos в Тива, Беотия, е резултат на завършването на дългосрочен проект за технологична модернизация. Прилагайки програма за динамични инвестиции, компанията Manopoulos представи най-модерните технологични методи за производство и стандартизация.

ДНЕС

Manopoulos, като традиционна семейна компания е готова да материализира визиите на следващото поколение на семейството. Инвестициите в разширения и модернизация са непрекъснати, като целта им е да отговори и разшири нуждите от нови продукти.
Днес Manopoulos SA е модерно интегрирано производствено звено, произвеждащо исторически традиционни метални шахове и ръчно изработени комплекти за табла, които се радват на особена популярност в над 50 държави по цял свят.

Надграждайки миналото - гледайки към бъдещето ...

Сравнение на продукти